Cărți lansate la Biblioteca Națională

Cărțile „Părinții ca sfinții”, de Ștefan Sofronovici, și „Dragii mamei copilași”, de Efrosinia Sofronovici, au fost lansate la Biblioteca Națională. Aparițiile editoriale conțin poezii cu tentă religioasă care valorifică sentimentul de dragoste față de Dumnezeu și sentimentul patriotic față de țară. În cadrul aceluiași eveniment, a fost inaugurată filiala din Chișinău a Asociației pentru Civilizația Creștină Ascior din România, transmite IPN.

Cartea „Dragii mamei copilași” a apărut acum un an, când autoarea a împlinit 91 de ani. „Mângâierea omului și o foarte mare bucurie în suflet sunt poeziile. Prin ele ne bucurăm, înțelegem scârba și bucuria”, menționează Efrosinia Sofronovici. Femeia spune că a început să scrie după moartea soțului său, acum 37 de ani, pentru a-și alina durerea.

Mariana Cocieru, specialist principal la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, consideră că cele două apariții editoriale vor avea impact asupra publicului, deoarece promovează valori care în epoca globalizării s-au cam pierdut. „Prin îndemnul autorilor se încearcă reorientarea și revenirea la cele sfinte, la tradiții, la spiritualitate”, a spus Mariana Cocieru.

În altă ordine de idei, Nicolae Mușat, președintele fondator al Asociației pentru Civilizația Creștină Ascior susține că este importantă deschiderea unei filiale la Chișinău pentru că este inima Moldovei, care trebuie să se întoarcă la inima românească, inclusiv juridic. „Pentru asta trebuie să dezvoltăm un naționalism creștin, un naționalism adevărat. Singurul care poate ajuta la formarea unui nou popor, unul ieșit din neputințele prin care a trecut până acum și unul înnoit de Dumnezeu”, a declarat Nicolae Mușat. Filiale Ascior au mai fost deschise, în ordine cronologică, la Orhei (Republica Moldova), Mizil, București, Tulcea (România), Cernăuți (Ucraina), Soroca (Republica Moldova), pentru ca în final să fie deschisă și la Chișinău (Republica Moldova).

  • mariana cocieru despre aparitiile editoriale.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.