În următorii doi ani, vor fi organizate instruiri pentru reprezentanți ai poliției, procuraturii, avocați și funcționari publici privind combaterea traficului de ființe umane. Totodată, urmează a fi sporite capacitățile actorilor responsabili de prevenirea, acordarea asistenței și reabilitarea victimelor traficului de ființe umane. Acțiunile sunt parte a unui proiect lansat la Chișinău marți, 29 mai, și pentru care SUA alocă 400 de mii de dolari, transmite IPN.
Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi, președinte al Comitetul național pentru combaterea traficului de ființe umane, a spus la lansarea proiectului că îmbunătățirea protecției victimelor traficului și consolidarea capacităților statului este un pas important în procesul de combatere a flagelului în cauza în Republica Moldova.
Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în Republica Moldova, Julie Stufft, a salutat faptul că Republica Moldova a preluat inițiativa în procesul de luptă cu traficul de ființe umane, devenind un lider regional în procesul de combatere a flagelului.
Potrivit prevederilor proiectului, pe parcursul implementării acestuia va fi organizată o serie de instruiri pentru peste 850 de reprezentanți ai poliției, procuraturii, avocați publici, precum și 360 de funcționari publici din alte instituții de stat. Un alt scop al proiectului constă în convingerea sectorului privat să colaboreze cu autoritățile statului.