Candidatul PSDE promite un miliard de lei pentru reabilitarea fondului locativ din capitală

Candidatul Partidului Social Democrat European pentru funcția de primar al capitalei, Vadim Brânzaniuc, dă asigurări că în următorii patru ani va implementa în Chișinău un plan amplu de regenerare urbană, care prevede reabilitarea întregului fond locativ din oraș. În total pentru acest proiect promite să aloce anual un miliard de lei din bugetul municipal, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Vadim Brînzaniuc a declarat că planul de reabilitare urbană prevede modernizarea fațadelor și termoizolarea tuturor blocurilor, reabilitarea scărilor și a rețelelor inginerești, înlocuirea lifturilor, amenajarea locurilor de parcare și a terenurilor de joacă, precum și reparația tuturor drumurilor de acces în curți.

„În total, anual din bugetul municipal va fi alocat un miliard de lei pentru reabilitarea fondului locativ. Vă dau asigurări că știu cum să fac rost de acești bani pentru a rezolva această problemă pe care eu o consider prioritară”, a menționat Vadim Brînzaniuc. Candidatul susține că pentru implementarea acestui program va folosi experiența acumulată în perioada în care a deținut funcția de consilier al primarului Sectorului 4 al municipiului București.

Vadim Brînzaniuc a mai spus că, în paralel, va începe elaborarea unui nou Plan Urbanistic General, care va prevede inclusiv extinderea fondului locativ spre suburbii. „În același timp, voi încerca să găsesc un consens larg cu companiile imobiliare și de construcții. Trebuie să le oferim un climat de lucru normal, să le oferim claritate și posibilitatea să ajute la dezvoltarea Chișinăului, în baza unor noi reguli, care să îi avantajeze și pe ei, dar și să nu afecteze în niciun fel interesul cetățeanului”, a adăugat candidatul.

Conform tragerilor la sorți, Vadim Brînzaniuc de la Partidul Social Democrat European urmează să fie cu numărul 8 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.