Candidatul PSDE în capitală promite parcări, pasaje supraterane și drumuri expres

Candidatul Partidului Social Democrat European la funcția de primar al capitalei, Vadim Brînzaniuc, promite construcția a trei pasaje supraterane, precum și a patru drumuri expres. În opinia sa, acest fapt ar debloca orașul de ambuteiaje. De asemenea, candidatul consideră că trebuie mărit și numărul unităților de transport public și trebuie construite parcări la intrările în oraș, pentru ca mașinile personale să fie lăsate la periferie, transmite IPN.

„În următorii patru ani de zile, Chișinăul trebuie să asigure achiziția a încă 300 de unități de transport public de capacitate mare. Totodată să fie extinsă capacitatea și raza transportului public. Trebuie diversificate rutele transportului public pentru a asigura accesul inclusiv în cartiere mici, cum ar fi Poșta Veche, zona străzii Meșterul Manole, Botanica de jos, cartierul Telecentru, Buiucanii Vechi”, susține Vadim Brînzaniuc.

În calitate de pretor al sectorului Buiucani, încă în anul 2021 Vadim Brînzaniuc  spune că a pus bazele construcției pe strada Ghidighici a parcării de tip „park and ride”, însă aceasta nu este finalizată nici astăzi. „Asemenea parcări trebuie construite la intrările în oraș. Trebuie finalizată cea de la Buiucani, iar altele să fie construite pe Șoseaua Hâncești, la intrarea dinspre Sângera și a patra dinspre Stăuceni. Astfel, în patru ani să fie construite 4 parcări cu o capacitate de cel puțin 300 de unități. Acolo, oamenii să-și lase mașinile și să-și continue deplasarea cu transportul public”, explică Vadim Brînzaniuc. În opinia sa, o soluție pentru parcări în centrul capitalei ar fi amenajarea lor în curțile blocurilor de locuit.

Totodată, candidatul crede că problema blocajelor rutiere are o soluție, și anume construcția drumurilor expres. „În următorii patru ani, vom construi de la zero trei pasaje rutiere în cele mai aglomerate intersecții ale orașului. De asemenea, vom construi patru drumuri expres, drumuri radiale, care vor permite mașinilor să traverseze orașul de la vest la est, de la sud la nord, cu o viteză mult mai mare, fără să stea în ambuteiaje”, a mai declarat Vadim Brînzaniuc.

Conform tragerilor la sorți, Vadim Brînzaniuc de la Partidul Social Democrat European urmează să fie cu numărul 8 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.