Candidatul la funcţia de prim-ministru nu este cunoscut în societate, opinii

Noul candidat propus de către PLDM pentru funcţia de şef al cabinetului de miniştri, Chiril Gaburici, nu este cunoscut în societate şi reprezintă o surpriză pentru toată lumea. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unei ediţii speciale de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Jurnalistul Ion Terguţă susţine că oamenii nu-l cunosc pe Gaburici. „Este o surpriză pentru mine şi nu numai. Problema este că acest candidat nu prea este cunoscut. În general este o candidatură total necunoscută. Cred că va fi controlat politic”, a opinat jurnalistul.

Un alt jurnalist invitat la emisiune, Valeriu Reniţă, de asemenea, susţine că Gaburici este o persoană necunoscută. „M-a surprins şi pe mine. De fapt, în politica moldovenească nimic nu poate fi surprinzător. Am mai avut premieri din mediul de afaceri cum ar fi Vasile Tarlev sau Ion Sturza. Şi nu au fost cele mai proaste guverne. Poate că mai există o şansă, să vedem ce va face acest om de afaceri”, a declarat Reniţă.

Expertul în drept constituţional, Vitalie Gămurari, este de părerea că asupra candidaturii lui Gaburici s-a convenit cu mult înainte. „Faptul că a doua zi după eşecul lui Leancă a fost propus un alt candidat, creează impresia că s-a convenit totul din timp. În fruntea guvernului va fi adus cineva care să nu facă nimic din propria iniţiativă. În acest caz riscăm să rupem relaţiile cu europenii. Leancă are o imagine bună în exterior. Iar pentru funcţionarii europeni orice schimbare de acest fel poate fi considerată drept o schimbare de politici”, a spus expertul.

Potrivit conferenţiarului universitar Alexandru Cuzneţov „faptul că Leancă a fost plasat inexplicabil în umbră va provoca suspiciuni pe plan intern şi extern. Niciun premier moldovean nu a reuşit să facă atâta cât a făcut Iurie Leancă. Cei care au luat această decizie nu au pus pe prim-plan interesele ţării, dar interesele personale”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.