Petre Costea, candidat independent la europarlamentare din partea României, și-a lansat la Chișinău cartea „Înfrângerea lui Goliat: Familia Bodnariu și Creștinii României Îngenunchează Norvegia Seculară”. Autorul, care este avocat de meserie, susține că această carte descrie momente inedite, dar și mai puțin cunoscute ale cazului familiei Bodnariu, din care, în custodia statului norvegian, au fost preluați cinci copii. Copiii au fost scoși din familie în toamna anului 2015, iar părinții au reușit să-i recupereze treptat în primăvara anului 2016.
Într-o conferință de presă la IPN, Petre Costea a declarat că a fost solicitat să se implice în acest caz în calitate de avocat, dar și în calitate de președinte al Alianței Familiilor din România. Potrivit lui, cazul familiei Bodnariu a stârnit reacții în toată lumea, în foarte multe țării fiind organizate acțiuni de protest în susținerea celor doi soți. Avocatul spune că, după soluționarea cazului, consultându-se cu colegii, a decis să scrie o carte despre experiențele sale, astfel încât aceste evenimente să nu fie uitate.
Avocatul a menționat că soții Bodnariu, care s-au cunoscut în România și s-au mutat în Norvegia, sunt creștini evangheliști. Și deși, potrivit lui, în acest proces părinților le-au fost invocate motive triviale, în opinia sa, este vorba despre un caz pe motive religioase. Petre Costea a menționat că în procesul de scriere a acestei cărți a descoperit că atât Norvegia, dar și alte țări occidentale, încearcă să înlocuiască familia naturală, tradițională, cu familiile sociale. Și aceste familii sociale se constituie dintr-un părinte, doi sau chiar trei, fie vorba despre sexe opuse sau de același sex, care cresc copii. „Din cauza crizei de copii în anumite țări, de exemplu cum este și în Norvegia, se încearcă luarea copiilor de la părinți, iar ulterior copiii sunt dați acestor părinți sociali. Copiii sunt adoptați și în timp pierd orice legătură cu părinții lor biologici”, a notat avocatul.
Petre Costea a menționat că mai devreme sau mai târziu și românii se vor confrunta de provocarea legată de familie și căsătorie și atunci ce vor face: le vor păstra în calitate de instituții valorice, care vot putea asigura creșterea și dezvoltarea normală a copiilor lor, sau le vor demola, sperând să împrumute instituții de substituire din lumea occidentală? – se întreabă Petre Coste. Candidatul la europarlamentare din partea României a menționat că platforma sa electorală este bazată pe valori, iar motto-ul oficial al campaniei este: „Renașterea morală a Europei!”. Petre Costea a mai spus că el reprezintă valorile tradiționale, pe care le împărtășesc și cetățenii Republicii Moldova. Un alt deziderat pentru care pledează este unirea Republicii Moldova cu România, pentru care este gata să facă demersurile necesare.
Prezent la conferință, liderul Mișcării Profesionalism și Responsabilitate pentru Oameni, Gheorghe Costandachi, a spus că Petre Costea cunoaște foarte bine situația din Republica Moldova, precum și problemele din diferite domenii. Potrivit lui, dacă Petre Costea va reuși să acceadă în Parlamentul European, societatea moldovenească, pentru prima dată va avea satelitul direct în PE. „Toată echipa care îl sprijină suntem convinși că vom avea un satelit, vom avea o voce în Parlamentul European al societății moldovenești, care va pune în discuții cele mai stringente probleme”, a mai spus Gheorghe Costandachi.