Candidații PDCM, CUB și PSDE și-au prezentat ofertele electorale la o nouă rundă de dezbateri „Eu vreau să fiu primar”

Atragerea investitorilor străini și deschiderea a noi locuri de muncă, elaborarea unui nou plan urbanistic general și lansarea unei companii aviatice municipale. Sunt promisiunile candidaților PDCM, CUB și PSDE la funcția de primar general al Chișinăului. Cei trei candidați și-au prezentat cele mai importante obiective din programul electoral în cadrul emisiunii de dezbateri „Eu vreau să fiu primar” de la ProTV Chișinău, notează IPN.

Aliona Doroș, reprezentantul candidatului PDCM la șefia Chișinăului spune că, odată ajuns în funcția de primar general, Anatol Usatîi și echipa sa nu vor permite majorarea taxelor locale, pentru a nu pune presiune pe cetățeni și agenți economici. Potrivit reprezentanților PDCM, bani la bugetul municipal pot fi identificați prin atragerea investitorilor și lansarea a noi locuri de muncă.

„Echipa noastră consideră că nu este nevoie de majorat taxele ca să nu venim cu o povară suplimentară asupra agenților economici și cetățenilor. Pentru că în ultimii ani s-a majorat impozitul pe bunurile imobiliare cu 85% și toate taxele locale pentru agenții economici, oamenii de afaceri ne spun la întâlnirile electorale că nu fac față ritmului în care cresc taxele locale. Noi venim cu un program prin care ne propunem dezvoltarea economică a municipiului Chișinău, să atragem investitori străini, să creăm hub-uri, platforme, unde să vină investitorii. Nu este neapărat nevoie să majorezi taxele ca să acumulezi venituri la bugetul municipal”, a spus reprezentantul candidatului Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Aliona Doroș.

Ion Bulgac, candidatul CUB la șefia Chișinăului spune că pentru a stopa fenomenul construcțiilor neautorizate va fi elaborat un nou plan urbanistic general. El se arată convins că este candidatul potrivit pentru a prelua administrarea orașului.

„Ne propunem elaborarea Planului Urbanistic General nou care va lega mâinile oricui să intervină în acest document în următorii 20 de ani. Eu sunt un candidat tânăr, sunt un candidat curat, nu am de răspuns pentru greșelile trecutului, așa cum au de răspuns mulți oameni în această campanie. Venim cu o ofertă pragmatică, asumată, serioasă pentru cetățeni. Sunt convins că eu pot fi liderul de care orașul nostru are nevoie astăzi”, a spus candidatul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Ion Bulgac.

Vadim Brânzaniuc
, candidatul PSDE la funcția de primar general propune crearea unei companii aeriene municipale, care să asigure curse aviatice spre cele mai populare destinații și prețuri avantajoase la bilete.

„În România, cu excepția Aeroportului Băneasa, toate aeroporturile sunt fondate și deținute de consiliile județene sau primării. Pe lângă aeroporturi sunt și companii aviatice. Ideea mea a pornit de la faptul că după plecarea Wizz Air, prăbușirea Air Moldova, în Republica Moldova nu mai avem prețuri la bilete aviatice low cost. Fondarea unei companii municipale este dreptul Consiliului Municipal, toți angajații care activau în aceste companii aviatice care au plecat, acum activează în diferite orașe din Europa, ar fi simplu să-i atragem înapoi. Cred că acesta e cel mai simplu lucru de realizat din tot programul meu”, a spus candidatul Partidului Social Democrat European, Vadim Brânzaniuc.

Dezbaterile sunt realizate de postul de televiziune ProTv Chișinău, în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, Asociația „Centrul de Investigații Jurnalistice”, publicația online independentă „NewsMaker”, Asociația „Primăria Mea”, Agenția de presă IPN și Portalul „Privesc.eu”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.