Candidații Mihai Popșoi și Nina Costiuc de pe circumscripția 32 despre majorități parlamentare și alegeri anticipate

Dacă Partidul Democrat nu va obține majoritate în Parlament, candidata democraților de pe circumscripția nr. 32 din Chișinău, Nina Costiuc, spune că se va alătura majorității care se va forma pentru a rezolva problemele oamenilor. Candidatul blocului ACUM de pe aceeași circumscripție, Mihai Popșoi, susține că dacă blocul nu va obține cel puțin 51 de mandate în următorul legislativ, opțiunea alegerilor anticipate este mai bună decât eventuale alianțe cu PDM și PSRM. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterilor electorale de la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

Candidata Partidului Democrat pe circumscripția 32 din Chișinău, Nina Costiuc, spune că își dorește ca în următorul Parlament să ajungă oameni de calitate. De asemenea, candidata spune că se va alia cu majoritatea pentru a apăra interesele oamenilor. „Pentru ca să ai continuitate în orice proiect, trebuie să ai majoritate”, a declarat candidata.

Întrebată cum ar putea reacționa colegii din PDM, Nina Costiuc consideră că democrații vor înțelege. „Doar sunt oameni rezonabili. Doar se declară că noi suntem pentru Moldova, pentru oameni, sigur că vor înțelege”, a mai menționat candidata. Nina Costiuc consideră că oamenii nu trebuie să fie „fanatici și să se țină de partid”, dar trebuie să ofere soluții „astăzi” pentru cetățeni.

Candidatul blocului ACUM DA PAS pe aceeași circumscripție, Mihai Popșoi, spune că dacă blocul nu va obține majoritatea în viitorul Parlament, nu va face alianță „în niciun caz” cu PDM sau PSRM pentru că nu împărtășește valorile acestor formațiuni. „Cât privește Partidul Socialiștilor, totul este clar. Ei sunt pro-ruși, noi suntem pro-europeni, ei sunt pro-corupție, noi suntem pro-integritate. Același lucru e valabil și față de Partidul Democrat”, a menționat candidatul.

Potrivit lui, opțiunea alegerilor anticipate constituie o alternativă mai bună.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.