Candidaţii la obţinerea permisului de conducere au susţinut primul examen în condiţii noi

În prima zi de aplicare a noilor reguli la eliberarea permisului de conducere, la centrul de examinare din Soroca, vizitat cu această ocazie de către ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip, 5 din 36 de candidaţi au reuşit să treacă de proba teoretică. Biroul de examinare a fost recent renovat, dispune de o sală de examene cu pereţi de sticlă, dotată cu echipament audio/video, şi un poligon-model, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al ministerului.

Pavel Filip a menţionat că scopul reformei este dezrădăcinarea corupţiei la obţinerea permisului, prin lichidarea oportunităţilor de mituire. În acest scop, a fost revizuit principiul de deservire teritorială. Fiecare cetăţean poate acum da examenul auto în orice birou din ţară. Pentru o supraveghere strictă, numărul secţiilor de examinare a fost redus de la 36 la 17. Toate birourile, dar şi automobilele pentru proba practică sunt dotate cu sisteme de monitorizare audio/video.

„Ce se întâmplă la examene în diferite raioane se poate urmări online la biroul central din Chişinău. Imaginile sunt stocate într-o bază specială de date şi în caz, dacă cetăţenii vor constatata nereguli la susţinerea examenului, vor putea contesta rezultatele în baza probelor audio/video”, a precizat ministrul. Corectitudinea desfăşurării examenului va fi monitorizată şi de 12 inspectori, care se vor deplasa în teritoriu în ziua examenelor.

Anual, în Republica Moldova sunt eliberate peste 80 de mii de premise. În ţară sunt peste un milion de şoferi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.