Campanie împotriva pedepselor corporale aplicate copiilor

Timp te câteva luni, voluntarii mai multor organizaţii ale societăţii civile vor împărţi pliante informaţionale şi vor desfăşura acţiuni de prevenire a pedepselor corporale aplicate copiilor. Acţiunile fac parte din campania „Violenţa nu poate fi tradiţie. Renunţă la bătaie!”, lansată azi, 30 mai, de către Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC), transmite IPN.

Viceprim-ministrul în exerciţiu, Mihai Moldovanu, prezent la lansare, a spus că Republica Moldova are un cadru legal eficient, care poate apăra copiii de violenţă. „Credem că la această campanie se vor alătura administraţiile publice locale şi societatea. Avem cadru legal, nu rămâne decât să avem comunicare şi implicare”, a spus oficialul.

Potrivit şefei CNPAC, Daniela Sâmboteanu, în Republica Moldova violenţa se transmite din generaţie în generaţie şi este un fenomen care cu greu va fi combătut. „Violenţa trebuie stopată. Să începem o educaţie non violentă”, a spus preşedintele CNPAC.

Preşedintele Alianţei ONG-urilor active în Domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei, Mariana Ianachevici, a remarcat că niciun copil nu merită să fie abuzat, iar modul de educaţie utilizat de unii părinţi, cu centura sau vărguţa, aduce doar daune în dezvoltarea copilului. „Copiii trebuie să fie crescuţi cu dragoste, ei trebuie să aibă o familie liniştită, iar aceasta este tema de acasă a părinţilor”, a spus Mariana Ianachevici.

Potrivit datelor oficiale, în ultimele 4 luni au fost înregistrate 198 de cazuri de violenţă asupra copiilor. Faţă de anul precedent, numărul este în creştere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.