Campania electorală este marcată de mai multe nereguli, opinii

Campania electorală este marcată de mai multe nereguli ce pun în condiţii de neegalitate concurenţii electorali. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Comentatorul politic, Alexei Tulbure, susţine că actuala campanie electorală este marcată de două aspecte: unele partide domină anumite segmente din mass-media, şi folosirea de către partidele aflate la guvernare a resurselor administrative. „Aceste aspecte pun în condiţii inegale concurenţii electorali. De exemplu, în afara timpului oferit pentru dezbaterile electorale, posturile de televiziune care aparţin lui Plahotniuc lucrează pentru imaginea PDM. Aflăm cu stupoare că angajaţi ai instituţiilor controlate de acest partid, cum ar fi „Moldtelecom „ sunt folosiţi în calitate de aşa-zişi „donatori” ai partidului, pentru a ascunde de fapt provenienţa banilor”, a argumentat Tulbure.

În opinia lui Tulbure, unicul aspect pozitiv a fost dotarea inspectorilor de sector cu mijloace de transport, dar faptul că acest lucru a fost făcut în plină campanie electorală iarăşi demonstrează utilizarea resurselor administrative.

Juristul Pavel Midrigan, fost membru al Comisiei Electorale Centrale, caracterizează actuala campanie electorală prin „degradarea situaţiei”. „Toate promisiunile guvernanţilor au scopul de a se menţine la conducere. Se simte o oarecare agresivitate, în special faţă de cei care optează pentru Uniunea Vamală. Cred că societatea este mai tare dispersată acum. Iar aceştia pe care îi vedem zilnic nu spun nimic nou. Totodată, ar fi corect ca cei care au făcut în acest timp greşeli, să se retragă de la putere”, a spus Midrigan.

Jurnalistul Ion Terguţă este de părerea că abia în această săptămână campania electorală a fost marcată de un pic de nervozitate. „Întâlnirea lui Dodon cu Putin, declaraţiile lui Usatîi au adăugat un pic de nerv acestei campanii. Suntem la mila comuniştilor. S-ar putea ca anume ei să permită ţării să continue cursul european”, a spus jurnalistul.

Fostul ministru-adjunct de externe, Valeriu Ostalep , de asemenea a adus critici în adresa guvernării pentru utilizarea resurselor administrative şi a criticat Uniunea Europeană că ar fi complice la aceasta. „Ceea ce la ei constituie motiv de condamnare la puşcărie pentru mulţi ani, la noi este istorie de succes. Chiar şi cu această donaţie de 400 mln, trebuia de aşteptat şi nu de făcut astfel de promisiuni în plină campanie electorală”, a declarat Ostalep. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.