Candidatul independent la alegerile parlamentare pe circumscripția uninominală nr. 33 (suburbii sud), Călin Vieru, susține că informațiile apărute în mass-media, precum că ar fi fost membru al Partidului Liberal-Democrat sau cofondator al Partidului Unității Naționale, sunt false. Dânsul susține că nu a fost membru a niciunui partid și nici cofondator PUN.
Într-o conferință de presă la IPN, Călin Vieru a spus că în anul 2009 s-a alăturat PLDM-ului pentru a participa alături de Serafim Urecheanu, Mihai Ghimpu și PDM la „cruciada anticomunistă”. „Am luptat scurt, am învins. Drumul spre putere a fost deschis pentru domnul Filat, a fost și presărat cu petale de trandafir. Am preluat puterea și din calvarul anilor ’90-2000 am intrat în cancanul anilor 2009-acum”, a menționat Călin Vieru. Fostul deputat a mai spus că, aflându-se în fracțiunea PLDM, în 2009-2010, a intrat într-un regim de supușenie totală. „Pentru prim-ministrul la acel moment lumea a devenit foarte simplă, toți erau tratați ca supuși. Dumnealui nu accepta decât informatori sau executori. Paralel a început a se vinde funcții și „a se ciordi pe ici pe colo”. Potrivit lui Călin Vieru, la propunerea de a „gâdili BEM-ul”, înțelegând ce se întâmplă, a refuzat, după care a plecat din Parlament. Candidatul susține că nu a făcut publice informațiile respective atunci, pentru că s-a jucat cu mâniile pe sub masă, nu i s-au deschis cărțile, ci doar i s-a sugerat că poate lua un credit în condiții foarte bune.
Călin Vieru menționează că în ultimii zece ani a avut mai multe propuneri și a fost curtat de mai multe partide, care i-a propus diverse funcții, de la secretar, vicepreședinte și chiar președinte, dar pe toate le-a refuzat. „Nu a avut nimic cu niciun partid până în ziua de astăzi, deoarece dacă deveneam membru, trebuia să intru la stăpân, să fim argați pe moșia lor. N-am fost învățat niciodată să mă aplec, să fiu un lingă coate, să lustruiesc clanțe, să fiu un pupincurist. Din acest motiv nu am aderat nicăieri”, afirmă Călin Vieru. La alegerile din 24 februarie candidează „ghidat de cauza libertății și mânat de un ideal foarte înalt: aducerea Republicii Moldova în familia țărilor europene, prin calea cea mai scurtă, unirea cu România”.
Întrebat ce părere are despre contracandidații din circumscripția în care candidează, Călin Vieru a remarcat că pe Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM, îl respectă, dar nu-l vede ca pe omul croit să conducă o armată. „Nu cred că este unul care va trece pe puntea de comandă, va lua direcția, va ordona și va fi ascultat. Pe de altă parte, dânsul a făcut declarații antiunioniste pe care deloc nu le pot accepta și a mai jucat și o horă frățească cu Dodon, Usatîi, exponenții lui Putin”, a spus Călin Vieru. Despre Constantin Țuțu, candidatul PDM, Călin Vieru crede că este „un băiat de ispravă, făcător de minuni și de drumuri, pe care nu numai că le-a făcut, dar le-a și proiectat”. „Dacă eu aș avea acest flux de bani care vine de la PDM, eu unul aș face din Băcioi un port de mare, iar Chișinăul ar deveni o insulă exotică”, afirmă Călin Vieru. Pe Andrei Năstas, candidat independent, îl caracterizează ca fiind „un nul și neavenit”. Despre Boris Volosatîi, candidat independent, spune că este un dascăl eminent, un bun om al cetății, un militant pentru cauza națională. Pe ceilalți candidați, Ion Bivol de la Partidul Șor, Vladimir Roșca de la PSRM și pe Ion Duca de la Partidul Nostru, nu-i cunoaște.