Călătorii fără bilet vor fi sancţionaţi

Persoanele care vor călători în troleibuze, microbuze sau autobuze fără bilet vor fi sancţionate cu o amendă de până la 400 de lei. O amendă de până la 1200 de lei vor primi şi taxatorii în caz că au admis o călătorie fără bilet. Sancţiunile sunt prevăzute în proiectul de lege privind modificarea Codului Contravenţional, votat de Parlament în primă lectură, transmite IPN.

Sub incidenţa noilor prevederi vor ajunge atât şoferii, conductorii, cât şi pasagerii. 

În cazul călătoriilor interurbane, vor fi sancţionaţi cu amendă de la 800 până la 1200 lei conducătorul mijlocului de transport, taxatorul şi persoana responsabilă de aprobarea ieşirii în cursă a mijlocului de transport de pe teritoriul autogării,.

Totodată, călătoria fără bilet în transportul rutier suburban, interurban, internaţional, transportul feroviar sau naval se va sancţiona cu o amendă de la 400 la 600 lei. Firmele de transport care nu vor elibera către unităţile de transport aflate în gestiune bilete de control vor fi amendate cu 10 mii lei la fiecare constatare. Aceeaşi sancţiune va fi aplicată şi în privinţa celor care prestează ilegal servicii de transport a călătorilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.