Caisul, persicul, nucul, dar și suprafețele însămânțate cu rapiță sunt cel mai mult afectate de temperaturile scăzute și de ninsorile târzii. Cel mai rezistent este mărul. Concluziile aparțin specialiștilor din cadrul Direcțiilor Agricultură și Alimentație din teritoriu, care în regim de urgență au vizitat plantațiile pomicole multianuale, viile și culturile cerealiere.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, pomii fructiferi au fost afectați diferit, în funcție de specie și limitele de rezistență la temperaturi scăzute. Pe primul loc în ordinea sensibilității se află caisul, persicul și nucul.
Mai puțin au avut de suferit cireșul și vișinul, deoarece la aceste specii polenizarea florilor deja a avut loc. La prun există probabilitatea mai avansată a distrugerii organelor florale.
Mărul, care se află în faza de buton floral, este mai rezistent la temperaturile joase. Culturile cerealiere de toamnă și vița de vie nu au avut de suferit.