Bunuri de 1,36 mlrd de lei care aparțin lui Ilan Șor, puse sub sechestru

Bunuri de 1,36 miliarde de lei, care aparțin deputatului fugar  Ilan Șor, condamnat recent la 15 ani închisoare, au fost puse sub sechestru. În total în dosar au fost sechestrate bunuri de peste 7,5 miliarde de lei, aparținând mai multor persoane vizate în frauda bancară. Informațiile au fost comunicate de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Din bunurile lui Ilan Șor sechestru s-a pus pe o parte din capitalul social, trei aeronave, 16 construcții nelocative, șapte terenuri de construcție, 95 de mijloace de transport, conturi bancare și alte bunuri. Bunurile aparțin direct lui Ilan Șor sau altor persoane sau companii despre care procurorii au considerat că au legătură cu Ilan Șor.

Veronica Dragalin a mai spus că acum reprezentanții Băncii de Economii, care este în proces de lichidare, prin executor judecătoresc trebuie să identifice toate bunurile din Moldova care aparțin lui Ilan Șor. PA va oferi date despre bunurile deja sechestrate dacă vreun executor judecătoresc va cere asta.

Șefa PA a menționat că faptul că Ilan Șor deține cetățeni israeliană nu înseamnă neapărat că nu va fi extrădat. Ea spune că există precedente, dar decizia va fi luată de autoritățile din Israel. De asemenea, există opțiunea ca statul Israel să decidă dacă îl extrădează în Moldova pentru a executa pedeapsa sau aceasta să fie executată în Israel. Ilan Șor este dat în urmărire internațională.

Deputatul fugar Ilan Șor a fost condamnat definitiv în dosarul ,,frauda bancară” la 15 ani de închisoare. Prin aceeași hotărâre, Curtea de Apel Chișinău l-a privat de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe termen de cinci ani, dar și a dispus încasarea de la politician a sumei de 5,2 miliarde de lei. Apărătorii liderului Partidului Șor au declarat că sentința va fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.