Bucăți din acoperișul unei benzinării au avariat mai multe mașini parcate în preajmă

Mai multe mașini parcate la o stație PECO din apropierea Aeroportului Internațional Chișinău au fost avariate, în această după-amiază, 27 martie, de bucăți smulse de vântul puternic de pe acoperișul benzinăriei. În unul din automobile a rămas blocat un bărbat, iar la fața locului a fost nevoie de intervenția salvatorilor.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la numărul de urgență 112 a parvenit în jurul orei 14.00. Sosiți la fața locului, salvatorii au stabilit că patru autovehicule sunt avariate, iar într-o mașină de model Lexus era blocat un bărbat, dar a scăpat nevătămat.

Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat că alte incidente în urma vântului puternic deocamdată nu au fost raportate.

Meteorologii au emis pentru ziua de miercuri, 27 martie, avertizarea cod galben de intensificare a vântului. Pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului din direcție nord-vestică în rafale de până la 15 -18 m/s.

Populația este atenționată să nu calce cabluri căzute la pământ și să evite mersul, dar și aflarea sub arbori bătrâni, construcții avariate. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul de urgență 112.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.