Bucătărie cehă la Chişinău
Gurmanzii vor putea savura deliciile bucătăriei cehe timp de trei zile la Chişinău, începând cu acest week-end, transmite Info-Prim Neo.
În cadrul evenimentului, organizat de Ambasada Republicii Cehe, amatorii de bucate vor putea gusta din specialităţile culinare din Cehia pregătite de către maeştrii bucătari domnii Jan Pýcha şi Jaromír Sadílek, patronii unor restaurante cunoscute din Cehia, deţinătorii premiilor internaţionale în domeniul gastronomiei.
Printre bucatele tradiţionale propuse vor fi friptura din carne de porc cu găluşti de cartofi şi varză înăbuşită, dar şi friptura de raţă cu „knedlíky“ şi varză roşie.
Celora care le place peştele vor putea încerca reţeta tradiţională de Crăciun – crap prăjit cu salată de cartofi, iar la desert colac cu prune sau faimosul ştrudel cu mere.
Organizatorii nu au uitat nici de băuturile tradiţionale. În cadrul evenimentului vor fi servite şi băuturi tradiţionale cehe – arhicunoscutul lichior de ierburi Becherovka, dar şi ţuica din prune, nelipsind nici berea cehă.