Blocul ORL al Clinicii „Emilian Coţaga” a fost renovat complet

Blocul ORL al Clinicii „Emilian Coţaga”  a fost renovat complet. Reparaţia a costat peste 8 milioane de lei, bani alocaţi din fondul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină şi din bugetul instituţiei, transmite IPN.

Ministrul sănătăţii, Andrei Usatâi, a comunicat, la ceremonia de inaugurare a blocului renovat, că pacienţii cu cele mai complicate cazuri sunt trataţi aici. În cadrul unui proiect, susţinut de Japonia, a fost procurat echipament performant în valoare de 1,6 milioane de dolari, iar în următoarele câteva zile acesta va fi instalat.

Andrei Usatâi a mai spus că deja a început aplicarea implanturilor cohleare la copiii nou-născuţi cu defect de auz. Cinci copii operaţi au început a vorbi după ce li s-au pus implanturi.

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, care a deţinut funcţia de prim-ministru atunci când s-a lansat strategia de modernizare a sistemului spitalicesc, a remarcat că astfel de acţiuni vin să contribuie la asigurarea accesului oamenilor la servicii de sănătate necesare. Politicianul le-a mulţumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect. „Vă doresc multă sănătate tuturor, să aveţi grijă de copiii noştri, de sănătatea noastră şi vă rog frumos să mergem împreună spre un viitor european”, a subliniat Vlad Filat.

Directorul general al CNAM, Mircea Buga, a spus că a fost făcută o investiţie în viitorul ţării şi al populaţiei deoarece 2500 de copii sunt trataţi anual la Clinica „Emilian Coţaga”. „E o diferenţă foarte mare între ceea ce a fost ieri şi ce este astăzi, e o trecere la standardele europene spre care tinde ţara noastră. Este o investiţie nu doar în sănătate, ci şi în viitorul copiilor noştri, o investiţie de care suntem mândri”, a remarcat Mircea Buga.

Proiectul a prevăzut schimbarea acoperişului, a geamurilor şi uşilor, a sistemelor de ventilare, de aprovizionare cu apă, a reţelelor electrice şi a canalizării. S-au reparat blocurile sanitare şi spaţiile de la demisol, unde se află catedra ORL a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmaceutică „N.Testemiţanu”. În Clinica „Emilian Coţaga” zilnic vor fi instruiţi câte 70 de studenţi ai acestei instituţii de învăţământ medical.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.