Blocul ACUM anunță protest în fața Parlamentului

Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS îndeamnă cetățenii să iasă joi, 21 martie, la o acțiune de protest.  Formațiunea menționează că „îndemnul vine în contextul condamnării la ani grei de pușcărie în baza unor dosare fabricate a lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA”, transmite IPN.

Într-un comunica de presă al Blocului ACUM se spune că aceste condamnări „reprezintă sfârșitul justiției și democrației în Republica Moldova”. „Este mesajul foarte clar al regimului Plahotniuc-Dodon către întreaga societate – jocurile de-a democrația s-au terminat, oricine se va opune puterii oligarhice va păți la fel. Folosirea gazelor lacrimogene împotriva susținătorilor deținutului politic Gheorghe Petic în fața Judecătoriei Orhei, în cele mai urâte tradiții ale unui regim dictatorial, este cea mai grăitoare dovadă în acest sens”, se precizează în comunicat.

Blocul ACUM mai menționează că formațiunea „și toți cetățenii liberi ai Republicii Moldova sunt în continuare alături de Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari”. Potrivit Blocului, „aceste condamnări absurde îi motivează și mai mult să lupte în continuare, să promoveze pachetul de legi pentru dezoligarhizarea țării și să scoată instituțiile statului din captivitate”.

Miercuri, 20 martie, fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic, a fost condamnat, de prima instanță la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis, și amendat cu de 30 de mii de lei, pentru viol. Sentința a fost emisă de Judecătoria Orhei și cu drept de apel la Curtea de apel Chișinău. Prin decizia Judecătoriei Ungheni, Sergiu Cebotari, fost șef-adjunct la „Poșta Moldovei”, a fost condamnat la opt la ani de închisoare pe mai multe capete de acuzare, printre care escrocherie și muncă forțată la care au fost supuși mai mulți oameni. Prin aceeași sentință, Cebotari a fost privat de dreptul de a ocupa funcții de administrare și de a desfășura activitate de întreprinzător pe un termen de patru ani. De asemenea, acesta urmează să achite părților vătămate aproape 308 mii de lei.

Acțiunea de protest este preconizată începând cu ora 11.30 fața Parlamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.