Blocul ACUM a fost înregistrat pentru participare la alegerile parlamentare

Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS a fost înregistrat pentru participare la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie. O hotărârea în acest sens a fost aprobată astăzi, 28 august, de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

Totodată, CEC a aprobat simbolul electoral al blocului, constituit din Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, pentru imprimarea în buletinul de vot. Acesta reprezintă inscripția cu litere majuscule „ACUM”, împreună cu simbolurile dreptunghiulare ale partidelor constituante, unite într-o figură geometrică.

Potrivit hotărârii, Consiliul politic al blocului electoral va desemna și respectiv, va retrage candidații pentru circumscripțiile uninominale.

Anterior, cele două formațiuni au decis să participe în cadrul Blocului ACUM și la alegerile locale generale din 20 octombrie. Potrivit PAS, depunerea actelor la CEC pentru înregistrarea Blocului se va face în momentul în care partidele constituente ale formațiunii, în conformitate cu prevederile propriilor statute, vor conveni asupra majorității candidaților comuni din scrutinul local.

Pe 20 octombrie 2019 urmează să se desfășoare alegeri locale generale, dar și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale nr.17, 33, 48 și 50. Aceasta după ce deputații Andrei Năstase, Maia Sandu, Viorel Melnic și Vladimir Plahotniuc și-au depus mandatele.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.