Biroul de reintegrare, îngrijorat de procesul educațional în Gimnaziul Roghi

Biroul politici de reintegrare, dar și administrația Gimnaziului Roghi își exprimă îngrijorarea referitor la buna desfășurare a procesului educațional în instituție. Ei spun că din motive politizate până în acest moment Tiraspolul nu a permis să se facă lucrări de reparație a unor drumuri de pe platoul Cocieri, unul dintre acestea fiind chiar în fața Gimnaziului Roghi, astfel există riscul unor surpări de pământ pe teritoriul instituției de învățământ, transmite IPN.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în urma inspecțiilor comune în cinci instituții de învățământ cu predare în limba română ce închiriază clădiri în regiunea transnistreană, s-a mai constatat că la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din orașul Tiraspol lipsește o sală de sport, fapt ce îngreunează desfășurarea adecvată a procesului de studii. În acest sens, a fost solicitată din nou implicarea exponenților de la Tiraspol pentru a identifica o soluție în interesul copiilor.

Lipsa sediilor proprii pentru instituțiile cu predare în limba română din regiunea transnistreană creează un mediu educațional mai puțin predictibil și generează o serie de dificultăți pentru aceste instituții de învățământ, se arată într-un comentariul al Biroului politici de reintegrare. Cu toate acestea, urmare a evaluărilor nivelului de respectare a cerințelor sanitar-epidemiologice în vigoare și a regulilor de protecție antiincendiară, experții de profil de pe ambele maluri au constatat faptul că gimnaziile și liceele date sunt pregătite pentru reluarea procesului educațional în anul de studii 2023-2024.

Inspecțiile au avut loc în perioada 21-22 august la Gimnaziul „Constantin Sucitu” din s. Corjova, Gimnaziul Roghi din raionul Dubăsari și la Liceul Teoretic ,,Evrika” din or. Râbnița, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din or. Tiraspol și la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din or. Bender.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.