Biblioteca municipală a lansat programul „Chişinăul citeşte”

În perioada februarie-noiembrie, în toate filialele Bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu” vor fi organizate diverse activităţi pentru a îndemna publicul să citească.  Miercuri, 10 februarie, la sediul central al bibliotecii a fost lansat programul de lectură „Chişinăul citeşte”, în cadrul căruia au fost incluse trei cărţi ale scriitorilor autohtoni dedicate adulţilor, adolescenţilor şi copiilor, transmite IPN.

Cele trei cărţi sunt „Arta refugii” de Paul Goma, „Kinderland” de Liliana Corobca şi „Când părinţii nu-s acasă” de Miroslava Metleaeva. „Cartea „Arta refugii” este drama copiilor refugiaţi după cel de-al doilea Război Mondial. Sperăm că chişinăuenii vor reflecta asupra celor întâmplate în acea perioadă. A doua carte „Kinderland” are un mesaj foarte dramatic, dar care sperăm că va fi un semnal pentru părinţii care sunt plecaţi de acasă. Mesajul cărţii „Când părinţii nu-s acasă” vorbeşte despre faptul cu ce se ocupau copiii când nu erau tehnologiile şi internetul şi totul se rezuma la joaca în cartier”, a menţionat directoarea bibliotecii, Mariana Harjevschi.

Programul are drept scop constituirea unei comunităţi de cititori prin promovarea lucrărilor artistice şi educarea gustului pentru lectură. „Prin acest program ne propunem să promovăm lectura ca o stare firească, în special lectura îndelungată. Ne dorim o lectură de calitate şi considerăm că doar cunoscându-ţi propriile valori poţi să-ţi creezi un viitor inteligent”, a menţionat Mariana Harjevschi.

Cărţile incluse în program sunt selectate de o comisie formată din scriitori, editori şi bibliotecari. Cărţile vor putea fi luate cu împrumut de la toate cele 27 de filiale ale Bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu”.

Programul este la a 13-a ediţie şi se desfăşoară anual în perioada februarie-noiembrie. Potrivit organizatorilor, în acest program participă anual între 8 şi 10 mii de oameni.

  • mariana harjevschi despre program.mp3
  •     0
  •   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.