Beneficiile cooperării transfrontaliere, discutate în cadrul unei conferințe naționale

Oportunitățile oferite de programele de cooperare transfrontalieră ale Uniunii Europene eligibile pentru Republica Moldova, condițiile de aplicare, dar şi noile modalități de stabilire a parteneriatelor au fost prezentate astăzi, 20 aprilie, în cadrul celei de-a cincea ediţii a conferinţei naţionale „Cooperarea transfrontalieră: beneficiile frontierelor comune pentru anii 2014-2020”, organizată la Chişinău.

Prezentă la eveniment, secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a spus că respectivele programe sunt avantajoase în special pentru cetățeni. „Fiecare proiect realizat este o istorie de succes şi o victorie a unui parteneriat stabil ce oferă un cadru favorabil pentru extinderea cooperării între ţările participante, pregătind terenul pentru o implicare dinamică în proiecte ambiţioase de aliniere la standardele europene”, a menţionat Lilia Palii.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că proiectele de cooperare transfrontalieră şi asistenţa oferită în acest domeniu reflectă importanța pe care UE o acordă împărtășirii oportunităților cu vecinii săi.

Evenimentul a fost organizat de Cancelaria de Stat, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi cu suportul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare. La acesta au participat beneficiarii programelor de cooperare transfrontalieră în Republica Moldova, reprezentanții structurilor de management din cadrul programelor şi organizațiile active în domeniul dezvoltării regionale şi cooperării transfrontaliere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.