BCS boicotează ședința Parlamentului

Deputații din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor boicotează ședința Parlamentului, convocat în sesiune extraordinară. Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de deputatul BCS Vlad Batrîncea, care a venit cu acuzații pe marginea deciziei Curții Constituționale de a nu valida un mandat de deputat al Blocului. De asemenea, socialistul a acuzat majoritatea parlamentară că intenționează să modifice pentru a câta oară Legea cu privire la Procuratură, dar și Codul Electoral „cu scopul de a-și favoriza candidatul la alegerile prezidențiale”, transmite IPN.

„Anul trecut Fracțiunea Comuniștilor și Socialiștilor a înregistrat în Parlament Declarația privind recunoașterea caracterului capturat al statului Republica Moldova. Și astăzi constatăm încă o dată că această hotărâre este perfect necesară. În această ordine de idei, Curtea Constituțională recent a furat un mandat oferit de popor Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Fără vreo argumentare juridică, într-un total absurd, deoarece candidatul nostru nu are niciun conflict cu mandatul de deputat. Aceasta încă o dată demonstrează că opoziția în Republica Moldova este obstrucționată”, a declarat Vlad Batrîncea.

Potrivit lui, fracțiunea nu va mai merge la Curte pentru ca să obțină alt mandat de deputat, ci va recurge la alte forme de luptă, inclusiv în cadrul organismelor internaționale, dar și pin proteste. „Oamenii așteaptă soluții de la cei de la guvernare, dar noi asistăm la sesiune extraordinară de dragul sesiunii extraordinare că, uite, trebuie să ne clarificăm cu alegerile prezidențiale, cu referendumul și cu Procuratura. În această situație, în formă de protest, fracțiunea BCS va boicota și această ședință”, a mai spus socialistul.

„Stimați colegi, îmi pun întrebarea, la ce ați mai venit? Salariul să-l luați pentru ziua de azi?”, a declarat în replică președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Parlamentul s-a convocat în sesiune extraordinară în perioada 17-18 ianuarie la solicitarea șefului legislativului. Prima ședință de Parlament în sesiunea de primăvară va fi pe 1 februarie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.