BCS anunță pentru această sesiune parlamentară mai multe acțiuni în raport cu Guvernul

În această sesiune parlamentară, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va iniția mai multe acțiuni în raport cu Guvernul. BCS mai spune că a pregătit mai multe proiecte și speră ca dreptul la inițiativă legislativă să-i fie respectat. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele fracțiunii, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, la începutul sesiunii de toamnă, transmite IPN.

Vlad Batrîncea a declarat că în sesiunea precedentă opoziția a venit cu zeci de proiecte de inițiative legislative, însă acestea nu au fost susținute de către majoritatea parlamentară. La fel, opoziți a făcut zeci de demersuri pentru a fi audiați membrii cabinetului de miniștri și reprezentanții altor instituții de stat, însă nici unul dintre acestea nu a fost susținut.

Potrivit lui, în această sesiune, fracțiunea BCS va folosi orice ocazie legală pentru ca Parlamentul să cheme la raport și audieri executivul. Socialistul a mai spus că fracțiunea a pregătit câteva zeci de inițiative de ordin social și economic. „Sperăm să existe un climat sănătos și să încetăm să catalogăm opoziția și deputații cu alte opinii într-o manieră nereușită, neinspirată, așa cum a fost până acum. Actualul Parlament se află deja  în al treilea an de activitate și în curând va trebui să răspundă la întrebările cetățenilor”, a spus deputatul BCS.

Vlad Batrîncea și-a exprimat speranța că această sesiune va demonstra că mai există căi și soluții pentru îmbunătățirea activității Parlamentului.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.