Muzeul de Istorie şi Etnografie din Bălţi a creat o bază de date electronică a pieselor de muzeu care fac parte din patrimoniul instituţiei. Directorul muzeului, Ludmila Dobrogeanu, a comunicat că, până acum, în baza de date au fost incluse 5400 de obiecte din cele peste 30000 care alcătuiesc patrimoniul instituţiei, transmite IPN.
Lansarea bazei de date a fost posibilă ca urmare a dotării muzeului din Bălţi cu tehnică necesară, în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră „România-Ucraina-Republica Moldova”. Este vorba de 6 calculatoare, o imprimantă, tehnică pentru conservarea patrimoniului, un aparat de luat vederi şi alte rechizite.
Pe lângă Muzeul de Istorie şi Etnografie din Bălţi, în program sunt implicate Muzeul Bucovinei din Suceava, România, şi Muzeul Regional de Arhitectura Populară şi Trai din Cernauţi, Ucraina. Acţiunile sunt coordonate de către Biroul regional de cooperare transfrontalieră din Suceava. Programul este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat, şi co-finanţat de statele participante în program.