Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank

Banca Transilvania (BT) a devenit acționar al Victoriabank, a treia bancă ca mărime din Republica Moldova. BT va avea o participație de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD), transmite IPN cu referire la un comunicat de presă semnat de către Laura Petrehuş, director adjunct al departamentului comunicare și PR al BT, cu sediul Central în Cluj Napoca, România.

BT şi BERD sunt acum acționari majoritari ai Victoriabank și parteneri strategici pentru susținerea antreprenorilor și economiei Republicii Moldova. „Este pentru prima oară în ultimii zece ani când o bancă din afara Republicii Moldova investește pe această piață, BT deschizând astfel drumul investițiilor în țara vecină”, se spune în comunicat.

Dimitri Gvindadze, șeful biroului BERD din Moldova a spus la o conferința de presă, în decembrie, că Republica Moldova și-a îmbunătățit cadrul legal în ceea ce privește transparența sectorului bancar, iar acest lucru va permite atragerea potențialilor investitori străini cu reputație. Tot atunci a menționat că tranzacția de cumpărare a acțiunilor Victoriabank de către BT va fi încheiată la mijlocul lunii ianuarie, iar acest lucru reprezintă o potențială avansare rapidă a sectorului bancar, astfel încât istorii de succes de acest gen să mai fie și în cazul altor bănci.

La începutul lui noiembrie, Banca Transilvania, a doua instituție de credit după active de pe piața românească, împreună cu acționarul său, BERD, a anunțat că vrea să achiziționeze un pachet inițial de peste 39% din Victoriabank. La mijlocul lunii noiembrie, Banca Națională a Moldovei a eliberat băncii  permisiunea de achiziționare a acțiunilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.