Banca Națională își deschide porțile pentru vizitatori pe 8 și 9 iunie

Banca Națională a Moldovei își deschide porțile pentru public cu prilejul aniversării a 33-a de la fondare. Doritorii de a cunoaște ce reprezintă o bancă centrală au posibilitatea să o viziteze în zilele de sâmbătă și duminică, 8-9 iunie. Instituția va găzdui o expoziție cu mărturii documentare din istoria monetară și ateliere de lucru. Persoane de toate vârstele vor putea să „parcurgă” etapele devenirii monedei naționale până în prezent, să admire colecția de monede comemorative și jubiliare emise de Banca Națională a Moldovei, dar și mostre ale altor bănci centrale, transmite IPN.

De asemenea, vizitatorii vor fi invitați la câteva ateliere de lucru, concepute într-o manieră interactivă la subiecte din domeniul financiar-bancar. Astfel, oricine va fi interesat, va putea să examineze în mod individual la un echipament specializat elementele de siguranță ale monedei naționale în cadrul unei prezentări ample a acestora de către experții BNM. La fel, în atenția publicului va fi pusă tema siguranței plăților fără numerar.

Banca Națională a pregătit și un atelier special pentru studenții și tinerii în formare profesională în care vor fi prezentate oportunitățile de carieră la BNM.

Ziua Ușilor Deschise este un eveniment pe care banca centrală îl desfășoară în mod tradițional la aniversarea constituirii sale, afirmându-și transparența și dorința de a fi aproape de public, au precizat responsabili de la instituția bancară.

Activitățile se vor desfășura între orele 11.00 și 17.00, la fiecare oră fixă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.