Banca Mondială va oferi Moldovei 10 mln dolari pentru susţinerea agriculturii

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de 10 milioane de dolari pentru susţinerea domeniului agricol. Toate formalităţile au fost clarificate, astfel că acordul urmează a fi semnat în curând. Din aceşti bani fermierii vor primi compensaţii pentru pagubele în urma secetei din vara anului 2012. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului desemnat, Iurie Leancă, cu Qimiao Fan, director de ţară al Băncii Mondiale pentru Belarus, Ucraina şi Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Qimiao Fan a comunicat că Banca Mondială va continua să acorde asistenţă pentru dezvoltarea Republicii Moldova, iar viitoarea strategie de cooperare o vede focalizată pe mai multe direcţii-cheie, printre care susţinerea reformelor economice, îmbunătăţirea climatului investiţional, sporirea competitivităţii economice şi perfecţionarea sectorului financiar. O direcţie este şi  promovarea proiectelor sociale, consolidarea capacităţilor umane, a domeniului educaţional şi  sănătăţii. De asemenea se prevede oferirea asistenţei în domeniul gestionării riscurilor generate de schimbările climatice, care implică şi asistenţa pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar.

Premierul desemnat a menţionat că proiectele implementate cu susţinerea Băncii Mondiale vizează domenii prioritare pentru dezvoltarea social-economică a Republicii Moldova. Iurie Leancă a subliniat importanţa asigurării continuităţii în implementarea lor, în pofida instabilităţii politice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.