Banca Mondială constată riscuri de integritate în iniţiativa amnistiei fiscale

Banca Mondială a examinat proiectul de lege cu privire la liberalizarea capitalului şi stimularea fiscală, numit şi amnistia fiscală, şi a constatat un şir de riscuri de integritate, transmite IPN.

„Experienţa internaţională arată că implementarea completării declaraţiilor pe avere în strictă conformitate cu prevederile pachetului de integritate, adoptat anul acesta, ar putea fi un instrument eficient în combaterea corupţiei. La examinarea proiectului nou însă am constatat un şir de riscuri de integritate, despre care am informat Guvernul la 15 decembrie”, se menţionează într-un comunicat de presă al instituţiei.

Banca Mondială menţionează că noul pachet de integritate ar putea fi un element determinant în ceea ce priveşte suportul bugetar oferit de Banca Mondială pentru Moldova în viitor. „Noi continuăm dialogul cu autorităţile şi ne aşteptăm că noua lege nu va fi aprobată fără o revizuire semnificativă. Banca Mondială înţelege îngrijorările întemeiate ale societăţii civile şi va continua susţinerea reformelor de integritate, spre beneficiul cetăţenilor de rând din Moldova”, se mai spune în comunicat.

De notat, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat anterior că legea nu va fi votată în lectură finală până la expertiza din partea Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi structurilor europene.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.