Bălan și Ignatiev au purtat consultări pe marginea noii runde în formatul „5+2”

Reprezentanții politici din partea Chișinăului şi Tiraspolului în procesul de reglementare transnistreană, Gheorghe Bălan și Vitalii Ignatiev, au avut luni, 20 noiembrie, o întrevedere la Chișinău. Cei doi au purtat consultări pe marginea subiectelor de pe agenda dosarului transnistrean în contextul noii runde de negocieri în formatul „5+2” care va avea loc la Viena în perioada 27-28 noiembrie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare, reprezentanții politici au trecut în revistă progresele înregistrate în activitatea grupurilor de lucru sectoriale, au efectuat un schimb de opinii vizavi de posibilitățile de avansare a dialogului. Cei doi au constatat necesitatea identificării unor soluții durabile și viabile la problemele de interes major pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Agenda de lucru a noii runde de negocieri „5+2” se va referi la pachetul „Berlin plus”, și anume la problema accesului la terenurile agricole, situația școlilor cu predare în grafie latină, circulația mijloacelor de transport înmatriculate în regiunea transnistreană etc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.