Avocatul Vitalie Ţaulean solicită suspendarea din funcţie a procurorului general

Avocatul Vitalie Ţaulean solicită Parlamentului pornirea urmăririi penale în privinţa procurorului general, Corneliu Gurin, şi suspendarea acestuia din funcţie. „Astăzi, 25 februarie, am depus pe numele preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova o sesizare prin care am solicitat să fie pornită urmărirea penală în privinţa  procurorului general, Corneliu Gurin, care tolerează activitatea abuzivă a judecătorilor, procurorilor şi organelor de urmărire penală”, a declarat avocatul într-o  conferinţă de presă la IPN.

Vitalie Ţaulean a solicitat suplimentar să fie efectuat un control asupra modului de înregistrare a sesizărilor depuse la Procuratura Generală. Avocatul a precizat că această solicitare reiese din considerentul că procurorul general a dat indicaţie ca sesizările penale să fie înregistrate ca petiţie pentru ca persoanele care le-au depus să nu aibă posibilitate de a le ataca în modul prevăzut de lege.

La conferinţă avocatul a fost însoţit de mai mulţi clienţi ai săi, spunând că sunt victime ale abuzului comis de procurori. Vitalie Ţaulean a vorbit despre Radu Vartic, reţinut pentru escrocherie şi, potrivit avocatului, bătut în propria casă în prezenţa copiilor minori. Avocatul susţine că acest dosar durează aproximativ doi ani şi nici bărbatul, nici el în calitate de avocat nu au fost citaţi de către procurori. Într-un alt caz, intentat pentru furt, deşi există o altă persoană care şi-a recunoscut vina, clientul său continuă să se afle în arest preventiv. Vitalie Ţaulean a vorbit şi despre un grup de tineri arestaţi sub acuzaţia că au pătruns într-o locuinţă. Potrivit avocatului, această infracţiune a fost organizată de către organele de drept care vor să arate un indice cât mai înalt de descoperire.

Grupul de persoane, alături de avocatul Vitalie Ţaulean, s-a deplasat în faţa sediului Procuraturii Generale, pentru a protesta împotriva abuzurilor comise de către organele de drept.

  • vitalie taulean despre sesizare.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE