Avocatul Vitalie Ţaulean acuză organele de drept de fabricarea dosarelor

Avocatul Vitalie Ţaulean susţine că patru clienţi ai săi riscă să facă pe nedrept 13 ani de închisoare, fiindu-le fabricate dosare chiar de către organele de urmărire penală. Într-o conferinţă de presă la IPN, juristul a comunicat că doi colaboratori de poliţie, fiind în stare de ebrietate, l-au atacat pe unul din cei patru bărbaţi, iar acum atât lui, cât şi celor trei bărbaţi care erau la el în casă când a avut loc incidentul, li s-au intentat cauze penale.

Vitalie Ţaulean spune că de un an cei patru bărbaţi sunt hărţuiţi de organele de urmărire penală. Aceştia sunt cercetaţi în libertate, dar au interdicţie de a părăsi ţara. Avocatul afirmă că cei doi poliţişti au venit ilegal la casa lui Ion Miroslavschi, din satul Pepeni, raionul Sângerei, după ce au consumat alcool de Ziua Poliţiei. „În acea zi, Ion Miroslavschi şi alţi trei clienţi ai mei au avut un mic incident cu câteva persoane. Ulterior, cred că una din acele persoane a sunat la aceşti colaboratori ai poliţiei declarând că clienţii mei ar fi avut ceva în căruţa cu care se deplasau şi trebuie verificaţi”, a relatat avocatul.

Ion Miroslavschi, prezent şi el la conferinţa de presă, a povestit că acum un an, într-o noapte, a fost chemat afară de către doi bărbaţi care nu s-au prezentat şi care erau în stare de ebrietate. Unul dintre ei a tăbărât peste el şi a încercat să-l lovească în cap cu o sanie din curte, dar a fost oprit de către un amic al său, Ion Cereseu, care se afla în vizită la el. Ion Cereseu spune că atacatorul, fiind foarte beat, s-a poticnit şi a căzut cu faţa de prag. Auzind gălăgie, din casă a ieşit şi Grigore Miroslavschi, care a spus că va chema poliţia. Atunci cei doi veniţi la casa lui Ion Miroslavschi au declarat că sunt poliţişti, iar cel care s-a lovit cu faţa de prag chiar s-a legitimat. În casă mai era un bărbat, Pavel Guţu, care a ieşit după ce a venit ambulanţa şi poliţia. Pavel Guţu spune că poliţist s-a apropiat de el şi i-a transmis să pregătească bani pentru că va avea nevoie de ei.

Acum toţi patru bărbaţi sunt acuzaţi de agresarea poliţiştilor, de huliganism, dar şi de sustragerea fierului uzat. Potrivit bărbaţilor, organele de urmărire penală fabrică probe, scriindu-le caracteristicile pe care în mod normal ar fi trebuit să le obţină de la Primăria satului Pepeni. Soţia lui Ion Miroslavschi a fost pusă să semneze un act pe care nu ştie ce scrie, i s-a spus doar că soţul ei va scăpa de probleme dacă va semna.

Avocatul bărbaţilor, Vitalie Ţaulean, s-a adresat Procuraturii Generale cerând cercetarea colaboratorilor de poliţie, dar şi a procurorului care a dispus cercetarea penală a clienţilor săi. Juristul susţine că prin fabricarea dosarelor se doreşte muşamalizarea infracţiunilor comise de către cei doi poliţişti.

  • vitalie taulean despre dosar.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.