Avocatul poporului s-a autosesizat cu privire la cazul copilului dat afară din troleibuz

Avocatul poporului pentru drepturile copilului s-a autosesizat cu privire la cazul minorului de 10 ani care a fost dat afară dintr-un troleibuz din capitală. Ombudsmanul s-a adresat Regiei Transport Electric Chișinău să cerceteze toate circumstanțele cazului, dar și acțiunile întreprinse de instituție întru respectarea și protecția drepturilor copiilor în transportul urban, transmite IPN.

Avocatul poporului pentru drepturile copilului a fost sesizat și în alte cazuri cu privire la comportamentul necorespunzător al angajaților Regiei Transport Electric Chișinău față de copii în timpul circulației în transportul public din Chișinău. Ombudsmanul îndeamnă factorii de decizie a instituției vizate să întreprindă toate acțiunile posibile în vederea prevenirii cazurilor de abuz din partea angajaților față de copii.

Un băiat de 10 ani s-a plâns că a fost agresat de taxatoarea unui troleibuz după ce femeia i-a cerut să plătească pentru călătorie. Mama minorului a scris pe o rețea de socializare că băiatul ei s-a blocat și nu i-a putut răspunde fiindcă nu cunoaște limba rusă în care i-a vorbit taxatoarea. Femeia a precizat că a depus o plângere la RTEC. Ulterior, a anunțat că a fost contactată de întreprinderea municipală, iar problema a fost soluționată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.