Autosalubritate a recepționat 30 de autospeciale noi

Întregul lot de 30 de autospeciale noi, de model EFE pe șasiu de Renault, achiziționat în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, a fost recepționat de către întreprinderea municipală Regia „Autosalubritate”. Autospecialele cu încărcare din spate au o capacitate de 13 metri cubi (10 autogunoiere) și 16 metri cubi (20 autogunoiere), transmite IPN.

Unitățile de transport sunt echipate și cu motoare diesel Euro 6. „Este cel mai mare lot de autospeciale noi achiziționate, nu doar din istoria Chișinăului, ci din istoria Republicii Moldova și reflectă angajamentul Primăriei municipiului Chișinău și a operatorului municipal de salubrizare de a oferi servicii de calitate în domeniul gestionării deșeurilor”, precizează municipalitatea.

Proiectul a fost finanțat de către Primăria municipiului Chișinău și investitorii internaționali: Banca Europeană pentru Investiții, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu.

Doar pe parcursul ultimului an, întreaga flotă de autospeciale a operatorului municipal de salubrizare a fost modernizată și extinsă, în total fiind achiziționate 44 de autospeciale noi.

Primăria municipiului Chișinău și întreprinderea municipală menționează că vor continua să investească în modernizarea și extinderea parcului auto și nu doar, pentru a asigura un serviciu de gestionare al deșeurilor cât mai eficient și performant. Totodată, urmează să fie construită o nouă stație de transfer cu o linie de sortare și să fie modernizat depozitul municipal de deșeuri de la Țânțăreni, precum și să implementeze mai multe proiecte care vor avea scopul de a sensibiliza și educa comunitatea privind regulile de sortare a deșeurilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.