Autorităţile sunt bănuite că vor întârzia lansarea Registrului de stat al alegătorului

Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte bănuieşte autorităţile că vor întârzia lansarea Registrului de stat al alegătorului. Bănuielile sunt legate de faptul că pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, 21 august, a Guvernului  a fost introdus un proiect de lege care prevede că listele electorale vor fi elaborate de către secretarii consiliilor locale.

„Coaliţia se arată îngrijorată de iniţiativa legislativă a unui grup de deputaţi prin care se încearcă a transfera responsabilitatea pentru întocmirea, administrarea şi actualizarea listelor electorale către secretarii consiliilor locale. Coaliţia reiterează necesitatea gestionării listelor electorale de către o singură instituţie – Comisia Electorală Centrală, prin implementarea Registrului electronic al alegătorilor”, a declarat secretarul coaliţiei, Nicolae Panfil, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

Nicolae Panfil insistă pe faptul că, dacă Guvernul va aviza pozitiv acest proiect de lege, vor apărea semne de întrebare privind gradul de sinceritate al autorităţilor atunci când au promis măsuri reale de îmbunătăţire a listelor electorale. „Totodată, aceste acţiuni sugerează că Registrul de stat al alegătorilor nu va fi gata pentru implementare la începutul anului 2015, aşa cum prevede în prezent Codul Electoral”, a subliniat secretarul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte .

Guvernul este îndemnat să ofere aviz negativ acestui proiect de lege, iar Nicolae Panfil aminteşte că printre promisiunile electorale ale actualilor guvernanţi se regăseşte şi lansarea Registrului de stat al alegătorilor  la începutul anului 2015.

  • nicolae panfil despre listele electorale.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.