Autorităţile luptă cu ghețușul din capitală

Muncitorii de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare au început intervenția de dimineață la curățarea trotuarelor, la intrările în curțile blocurilor locative și în stațiile de așteptare a transportului public. Pe pagina Direcției de Facebook se menţionează că în jur de 350 de muncitori intervin manual la împrăștierea materialului antiderapant în stații și în curți, transmite IPN.

De asemenea, DGLCA menţionează că sunt implicate 16 utilaje la împrăștierea materialului antiderapant pentru combaterea ghețușului pe trotuare. Altele 30 sunt pregătite să intervină cu perii și lame la deszăpezire

Într-un comunicat de presă remis de Primăria se menţionează că duminică dimineața a fost convocată o ședință de lucru privind intervenția serviciilor municipale la deszăpezirea orașului ca urmare a condițiilor meteo. La ședință au participat operatorii de salubrizare din cadrul administrației publice locale.

Potrivit directorului Regiei „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, chiar dacă pe drumuri s-a depus polei, la nivel de municipiu se circulă pe toate străzile, iar întreprinderea a activat pe tot parcursul nopții. Până acum s-a intervenit pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public și căile de acces către localitățile suburbane. Totodată, se acționează cu 21 de utilaje la împrăștierea materialului antiderapant și cu 12 unități de transport la curățarea străzilor.

Întreprinderea municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” acționează cu cinci unități de transport și 68 de muncitori la curățarea căilor de acces din parcuri și de pe alei.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central municipal la numerele de telefon (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare cod galben de schimbare bruscă a vremii. În perioada 17-22 martie, în legătură cu apropierea cicloanelor mediteraneene, se prevăd condiții meteo complicate. Vor cădea precipitații sub formă de ploaie, pe 18 martie, iar pe19 martie, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsori, până la 10-15 l/m2 în 12 ore. Izolat va viscoli, se vor forma depuneri de lapoviță pe firele electrice și pe crengi. Vântul nord-vestic se va intensifica până la 15-20 m/s. Temperaturile scad simțitor. Minimele vor varia între -8 și -13 grade Celsius, până pe 22 martie, iar maximele vor fi între 0 şi -5 grade Celsius.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.