Autoritățile elene intenționează să deschidă în Moldova un birou al Ambasadei Greciei

Autoritățile elene intenționează să deschidă în viitorul apropiat un birou al Ambasadei Greciei cu scopul de a stimula relațiile bilaterale cu Republica Moldova. Subiectul a fost discutat de către vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, la o întrevedere cu viceministrul de externe al Greciei, Konstantinos Fragkogianni, transmite IPN.

Nicu Popescu l-a găzduit la MAEIE pe viceministrul Konstantinos Fragkogiannis, care conduce o delegație oficială în cadrul celei de-a patra ședințe a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică.

„Am salutat decizia părții elene de a deschide, în viitorul apropiat, un birou al ambasadei Greciei, cu scopul de a stimula relațiile bilaterale dintre țările noastre. Am discutat, de asemenea, despre cooperarea în sectorul energetic între Republica Moldova și Grecia, precum și necesitatea intensificării relațiilor economice”, a declarat vicepremierul.

Nicu Popescu a reafirmat că obiectivul strategic al Republicii Moldova este aderarea la Uniunea Europeană. Oficialul moldovean a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant pe care Grecia îl acordă în procesul de modernizare a Republicii Moldova și în eforturile de a deveni parte a UE.

„Am menționat, de asemenea, progresele pe care țara noastră le-a înregistrat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Ne bazăm pe sprijinul Greciei în demararea negocierilor de aderare la UE până la sfârșitul acestui an”, a mai spus vicepremierul moldovean.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.