Autorităţile capitalei cer patronilor localurilor de alimentaţie publică să investească mai mult în igienă

Primarul general al capitalei solicită patronilor de baruri, cafenelele şi restaurante din municipiul Chişinău să investească în asigurarea unor condiţii igienice de înaltă calitate. Dorin Chirtoacă a declarat în cadrul şedinţei operative de luni, 10 septembrie, de la Primăriei că bucătăriile şi veceurile obiectivelor de alimentaţie publică ar trebui să fie, cel puţin, la fel de bine dotate ca cele din hoteluri. La cererea primarului, Direcţia comerţ şi alimentaţie publică va elabora un set de cerinţe în acest sens, pe care antreprenorii vor fi obligaţi să le respecte. Edilul afirmă că investiţiile agenţilor economici se vor recupera rapid, dat fiind că oamenii îşi aleg localurile, în primul rând, pentru calitatea serviciilor, şi doar apoi pentru sortimentul de produse propus. Şeful Direcţiei comerţ şi alimentaţie publică, Vladimir Nirca, este de părere că, la moment, singura modalitate eficientă de a–i determina pe agenţi economici să respecte condiţiile igienice, este să le suspende activitatea până în momentul în care se vor conforma cerinţelor înaintate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.