Au fost reținuți autorii tentativei de omor asupra unui antreprenor din Cantemir

Oamenii legii anunță că au stabilit autorii tentativei de omor asupra unui om de afaceri din localitatea Stoianovca, raionul Cantemir. Cazul a avut loc în noiembrie 2018, când victima, în vârstă de 43 de ani, a fost împușcată de mai multe ori în curtea casei.

Potrivit materialelor cauzei penale, victima a inițiat afaceri în domeniul agriculturii împreună cu un bărbat de 38 de ani din aceeași localitate. Ulterior, între partenerii de afaceri au apărut mai multe divergențe legate de partajarea mijloacelor financiare și altor bunuri dobândite pe parcurs.  Pe 21 noiembrie 2018, bărbatul a fost amenințat de către un bărbat necunoscut, care i-a cerut să iasă în stradă, însă pentru că a refuzat, suspectul a pătruns în ograda victimei. Acesta a tras dintr-un revolver de șapte ori. În urma leziunilor provocate, victima a fost internată în spitalul raional Cantemir în stare gravă, fiind supus intervențiilor chirurgicale.

Oamenii legii au stabilit că partenerul de afaceri al acestuia a apelat la alt bărbat, de 49 de ani, care se află în închisoare. Ultimul i-a făcut legătură cu un bărbat de 30 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, cu care au planificat și au organizat atacul.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a declarat pentru IPN că a fost reținut și partenerul de afaceri al victimei, acesta fiind suspectat că este comanditarul, precum și persoana care a tras în victimă. În dosarul de învinuire, care a fost expediat recent în judecată, este vizat și deținutul, care a avut rolul de intermediar.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 12 la 20 ani de închisoare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.