Au fost privatizate bunuri de aproape 28 de milioane de lei

Comisia pentru desfăşurarea concursurilor comerciale şi investiţionale de privatizare a proprietăţii publice a acceptat propunerile de privatizare pentru ÎS „Centrul de Reproducere a Păsărilor - Abaclia”, raionul Basarabeasca, şi ÎS „Energoreparaţii” din Chişinău. Pentru privatizarea celor două întreprinderi se va achita în total aproape 28 de milioane de lei, transmite IPN cu referire la o informaţie remisă de Agenţia Proprietăţii Publice .

Aceste două întreprinderi au fost privatizate la preţuri mai mari decât preţul iniţial de expunere. Preţul total al bunurilor respective, acceptat de comisie în sumă de 27,8 milioane de lei, urmează a fi achitat în bugetul de stat în termen de 30 de zile. Suplimentar, conform Legii bugetului de stat, de la fiecare tranzacţie, cumpărătorii achită impozitul privat în mărime de 1%.

În perioada 15-17 octombrie, la Bursa de Valori se vor desfăşura licitaţii „cu strigare” pentru privatizarea pachetelor de acţiuni proprietate publică de stat din 28 societăţi pe acţiuni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.