Comunicat de presă
Au fost lansate 2 spoturi sociale în cadrul campania de promovare „Dar ție îți pasă?”
Data: 26 septembrie 2021
Departamentul AgriFood din cadrul Asociației Obștești ECOVISIO a lansat 2 spoturi sociale în cadrul campaniei de promovare cu genericul „Dar ție îți pasă?”. Spoturile au fost realizate pentru susținerea producătorilor locali de fructe, legume, cereale prin mijloace sustenabile, inofensive pentru mediu și sănătoase pentru consumatori.
Potrivit Danielei FORNEA, Managerul proiectului AgriFood, această campanie a fost concepută pentru a sensibiliza opinia publică referitor la agricultura ecologică și prietenoasă mediului din Republica Moldova.
”Ne dorim ca oamenii să conștientizeze că pe lângă faptul că vom rămâne sănătoși. consumând produse autohtone noi vom contribui la protecția mediului, vom ajuta producătorii autohtoni să crească și să devină contribuabili conștienți pentru buget, toate acestea fiind de bun augur pentru dezvoltarea țării. În același timp, este important ca și fermierii să fie mai conștienți și să aplice mai multe practici agroecologice, ce ne-ar permite să trăim într-un mediu mai sănătos și mai curat. Prin această campanie ne dorim să ajungem la cât mai mulți fermieri care încă practica agricultura convențională și să îi încurajăm că e posibil și altfel.” a menționat Daniela Fornea.
Spoturile lansate au ca și protagoniști fermierii din satul Râșcova, raionul Criuleni, dar și pe Jurnalistul Dorin Galben, Cântăreața Geta Burlacu și scriitorul pentru copii Sergiu Afanasiu. Toți protagoniștii acestor proiecte susțin consumul de produse locale, ”crescute cu iubire”.
Anterior în cadrul campaniei a fost lansat un alt spot social cu același generic, cu participarea a 5 fermieri, care promovează practicile prietenoase mediului. Aceștia sunt Irina Pompuș-Mura, fermieri care deține o plantație de mur în raionul Orhei, Sergiu Țurcanu din Chișinău, care crește ardei iuți și deține o seră cu plante aromatice, Liliana Botnaru, manager Ecovillage din Rîșcova, Criuleni, Alexei Micu, fermier care crește 14 culturi certificate ecologic în s. Olișcani, Șoldănești și Dorin Mereuță, brutar din Chișinău.
În prezent în Republica Moldova sunt 144 de fermieri care dețin certificate care le permit etichetarea produselor lor ca și ecologice. Ei cultivă 87 de culturi agricole din care sunt fabricate 65 de tipuri de produse ecologice. Suprafața terenurilor cu culturi certificate ecologic se ridică la circa 30 mii ha. Alte cifre privind agricultura ecologică în Republica Moldova le puteți găsi în Atlasul Agriculturii ecologice din RM, care poate fi găsit pe site-ul www.agrovisio.org
Această campanie a fost creată în cadrul proiectului Agroecologie pentru dezvoltarea durabilă rurală, implementat de Asociația Obștească EcoVisio cu susținerea financiară a Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF SGP), implementat de PNUD Moldova, pentru promovarea practicilor prietenoase mediului și omului!
____
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.