Au folosit identitatea Poliției de Frontieră pentru a estorca bani. Un bărbat este reținut

Un bărbat din regiunea transnistreană a fost reținut și este cercetat pentru faptul că, în luna martie a acestui an, a pretins că este colaborator al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și, sub pretextul unui control de rutină, a confiscat pașapoartele a trei cetățeni ucraineni și a încercat să le ceară bani ca să nu fie deportați în Ucraina, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că bărbatul a acționat în complicitate cu mai mulți indivizi. Cei trei cetățeni ucraineni au fost opriți în apropierea localităților Râbnița și Rezina. Prezentându-se drept colaboratori ai Poliției de Frontieră, sub pretextul unui control de rutină, indivizii au confiscat pașapoartele cetățenilor ucraineni și i-au forțat să urce într-un automobil. Apoi i-au dus în Chișinău, pe o stradă neiluminată și le-au  cerut bani. În total au reușit să le ia echivalentul a 26 460 de lei.

În prezent, se desfășoară acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație pentru a stabili identitatea altor membri ai grupului și apartenența acestora la comiterea altor infracțiuni pe teritoriul Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.