Atacul PLR asupra Postului de radio Vocea Basarabiei, Declaraţie de presă

Noi, subsemnaţii, Ion Paulenco, Emilia Gheţu, Maria Stoianov, colaboratori ai „Vocii Basarabiei”, ne exprimăm profund indignarea faţă de învinuirile deputatului PLR Valeriu Saharneanu adresate directorului postului de radio „Vocea Basarabiei”, Veacelav Ţîbuleac, în legătură cu un pretins " atac rider" asupra acestei instituţii media. Precizăm din start că am fost angajaţi la postul de radio „Vocea Basarabiei” anume de către unul dintre fondatorii acestei instituţii, Valeriu Saharneanu. Iniţial, acceptaserăm să activăm în mod voluntar, având încredere în promisiunea aceluiași Saharneanu de a fi remuneraţi ulterior.

Mai târziu, am aflat cu stupefacţie că directorul Veaceslav Ţibuleac nici nu știa de acordul la care ajunsesrăm cu domnul Saharneanu în privinţa angajării noastre. Mai mult, am aflat acest lucru doar în momentul în care am fost nevoiţi să ne adresăm domnului Ţibuleac pentru susţinere, atunci când ne-am pomenit că emisiunile pe care le realzăm, riscau a fi suspendate la insistenţa ( sic!!!!!!) chiar a celui care ne-a angajat - Saharneanu.  Ne-am dat seama atunci că promisiunile anterioare ale lui Saharneanu sunt deșarte.

Indignarea noastră e determinată de tupeul lui Valeriu Saharneanu de a dezinforma astăzi publicul privind așa numitul "atac rider" exercitat asupra „Vocii Basarabiei”, urmat de concedieri ale colaboratorilor incomozi. Culmea !!!!!!! Din contra, considerăm că “Vocea Basarabiei”, datorită solidarităţii colaboratorilor ei, de care a ţinut cont Veaceslav Ţîbuleac, a reuşit să reziste în faţa unor atacuri de tip “rider”, în urma cărora, Saharneanu, probabil susţinut de forţe necunoscute de noi, a plănuit să-și subordoneze această instituţie media.

Îi cerem lui Valeriu Saharneanu să-și retragă imediat acuzaţiile nefondate pentru a nu-i determina pe ceilalţi colaboratori ai postului de radio, care cu adevărat au realizat acest proiect de success - “Vocea Basarabiei”, să dezvăluie pretinsele “merite” ale lui Saharneanu la dezvoltarea acestei instituţii mass-media. Ne exprimăm speranţa că Valeriu Saharneanu va da dovadă de bun simţ pentru a aplana acest nefericit conflict, indiferent de interesele sale politice de moment. PS. Accentuăm că la realizarea emisiunilor noastre nu am fost supuși absolut nici unei indicaţii ce ar fi ţinut de doleanţe ale directorului postului de radio Vocea Basarabiei - Veaceslav Ţibuleac. Drept dovadă vă stau la dispoziţie (pe arhiva postului de radio www.voceabasarabiei.net) emisiunile realizate de către cei trei subsemnaţi ai prezentei declaraţii.

________________________________________________

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.