ASP a restabilit accesul la informații de interes public în scopuri jurnalistice

Pentru a asigura accesul la informația de interes public în scopuri jurnalistice, Agenția Servicii Publice a restabilit conectările reprezentanților mass-media la resursele informaționale de stat ale ASP conform contractelor încheiate anterior, transmite IPN.

„În prezent, orice persoană fizică sau juridică, inclusiv instituția mass-media, are posibilitatea de a accesa datele publice din diferite surse informaționale, deținute de Agenție”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit sursei citate,
ASP asigură accesul autorizat la date conținute în resursele de stat prin intermediul SIC „Acces-Web” pentru 494 de unități de drept: 4490 utilizatori, iar prin Banca centrală de date a cadastrului bunurilor imobile pentru 7773 de utilizatori.

Anterior,
deputatul fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Dumitru Alaiba, a solicitat Agenției Servicii Publice să facă cunoscute motivele pentru care a fost blocat accesul la informațiile din Registrul de Stat al persoanelor juridice. Într-o postare pe blogul personal, Dumitru Alaiba a menționat că decizia nu reflectă viziunile actualului Guvern și poate fi calificată ca sabotaj.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.