Asociaţia Tinerilor Basarabeni lansează campania „Student în România”
Viitorii studenţi şi liceeni din Republica Moldova vor avea posibilitatea să se informeze despre admiterea în România şi de pe noul site lansat de Asociaţia Tinerilor Basarabeni (ABT) din Iaşi – www.tineribasarabeni.com, transmite Info-Prim Neo.
„Dorim să împărtăşim din experienţa noastră şi să-i învăţăm despre aceste etape, ne propunem să facem publice prin intermediul siteului toate activităţile şi proiectele tuturor asociaţiilor din România”, a declarat miercuri, 9 iunie, la o conferinţă de presă Dan Caranfil, coordonator în Departamentul media al Asociaţia Tinerilor Basarabeni din Iaşi.
Pagina are câteva categorii: proiecte, presa (revista presei), opinii, evenimente, legislaţia, util şi despre admiterea în România şi va fi înnoită cu informaţii în fiecare oră.
„Campania „Student în România” a pornit de la o necesitate şi am realizat-o înaintea admiterii propriu-zise cu scopul de a informa despre admiterea în România, care diferă foarte mult de cea din Moldova”, a comunicat preşedintele ATB Iaşi, Olga Bondari.
Pe site va fi plasată informaţie despre legislaţia şi documentele necesare pentru admiterea în România. Cu două săptămâni înainte de admitere, va fi plasată o listă a voluntarilor basarabeni care deja studiază în România şi care vor oferi sprijini celor care abia îşi depun dosarele.
„Noi cei de la Asociaţia Tinerilor Basarabeni vom fi prezenţi la consulatul României din Chişinău pe întreaga perioadă a admiterii pentru a ajuta tinerii din Moldova să îndeplinească toate demersurile şi să primească informaţiile de care au nevoie în mod gratuit”, a declarat Olga Bondari.
„La toate instituţiile universitare din România sunt prezente persoane care vor ajuta „boboceii” să se încadreze uşor”, a spus vicepreşedintele ATB Iaşi, Ilie Ciorchină. La întrebarea dacă se vor întoarce în ţară după absolvire, tinerii au răspuns că se vor întoarce cu siguranţă, fiindcă situaţia din ţară s-a schimbat spre bine.
Asociaţia Tinerilor Basarabeni, înfiinţată în 2004, are 12 membri fondatori, 25 membri cu drept de vot şi circa 500 de voluntari.