Asociația presei sportive propune elaborarea unei strategii de dezvoltare atât a presei sportive, cât și a sportului

Presă sportivă se află în criză. Dacă la posturile de televiziune mai este o speranță, atunci presa sportivă scrisă este „aproape moartă”, a remarcat președintele Asociației presei sportive din Moldova, Eduard Ciobanu, la o întâlnire cu conducerea Ministerului Educației și Cercetării, precizând că problema trebuie să fie abordată împreună cu statul. Eduard Ciobanu a propus elaborarea unei strategii de dezvoltare atât a presei sportive, cât și a sportului național, precum și susținerea studenților care doresc să se specializeze în acest domeniu, transmite IPN.

Președintele Asociației presei sportive a opiniat că, dacă nu există presa sportivă, nu există nici sport. Sunt cazuri când premianți europeni mondiali vin la aeroport și nu este niciun jurnalist sportiv care ar mediatiza acest moment. Actualmente mai sunt doar 15 jurnaliști sportivi activi, dar în perioada următoare acest număr va scădea și mai mult. Și va rămâne doar presă sportivă de amatori. Se atestă o scădere drastică a celor pasionați de presa sportivă. De aceea, este necesară susținerea statului, a Ministerului Educației și Cercetării, în vederea unor proiecte care deja există în spațiul mediatic.

Din discuțiile cu rectorii și conducerea universităților s-a constat că este o problemă a cadrelor în domeniu, a menționat președintele Asociației presei sportive, adăugând că salariile nu sunt motivante ca să atragă tinerii în domeniu. Asociația presei sportive inițiază la sfârșit de an lansarea unei platforme (un site specializat de sport), pentru care va fi nevoie și de o colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării. Pe această platformă va fi plasată agenda sportivă, ca presa să cunoască ce evenimente sportive, când și unde au loc. Eduard Ciobanu a opiniat că, dacă nu există o platformă specializată de sport, este greu să promovăm tinere talente.

În zilele ce urmează, Asociația presei sportive va prezenta un curs de predare a jurnalismului sportiv. Asociația urmează să decidă unde va fi implementat acest proiect, având cale deschisă la câteva universități din țară, a mai spus Eduard Ciobanu.

Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a remarcat că Ministerul rămâne deschis la toate propunerile jurnaliștilor sportivi enunțate la ședință. Este important ca Ministerul să aibă o colaborare mai eficientă cu reprezentanții mass-media care au nevoie de mai mare suport.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.