Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi susține protestul de trei zile

Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul” susține protestul declarat de colegii de la Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto și se alătură la acesta prin oprirea deservirii rutelor regulate pentru perioada 7-9 februarie, transmite IPN.

„Este necesar să menționăm că acest protest are loc deoarece nu este posibilă activitatea transportului de persoane în condițiile de astăzi”, precizează Asociația într-un comunicat de presă. Reprezentanții acesteia apreciază drept greșită tactica Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de pasare a responsabilității pentru politicile în transport pe umerii administrațiilor publice locale. „În mare parte, primarii înțeleg acest șiretlic al MIDR, care se va solda cu conflicte directe între primari și locuitori, și resping categoric ideile provocatoare, dar nerealizabile ale Ministerului”, notează transportatorii.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că operatorii de transport rutier vor suspenda activitatea rutelor regulate naționale timp de trei zile, pe 7, 8 și 9 februarie. Ca reacție, vicepremierul Andrei Spînu, ministrul al infrastructurii și dezvoltării regionale, a declarat că „un grup mic de transportatori a început să șantajeze o țară”. „Scopul e clar: „... să se revolte pasagerii”. E urât. Îndemn toți transportatorii să nu se lase provocați de astfel de comportamente”, preciza vicepremierul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.