Asistentă medicală, suspectată de delapidarea averii străine

Poliţia a reţinut o asistentă medicală din cadrul Dispensarului Pneumoftiziologic din municipiul Bălţi. Potrivit Inspectoratului General de Poliţie, suspecta, fiind responsabilă de includerea în tabelele de pontaj a orelor de muncă, extorca asistente medicale şi infirmiere sume cuprinse între 500 şi 1000 de lei  pentru includerea orelor suplimentare de muncă în tabelele de pontaj, care în realitate nu erau efectuate, transmite IPN.

Femeia a fost reţinută în biroul de serviciu, în timp ce încasa 735 de lei de la o infirmieră. Până acum, au fost stabilite mai multe angajate ale acestei instituţii care au avut de suferit de pe urma suspectei.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru delapidarea averii străine cu folosirea situaţiei de serviciu. Dacă va fi găsită vinovată, suspecta riscă amendă în mărime de la 10 la 20 de mii de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.