Artur Croitor : Avem o șansă, să nu o pierdem, semnați și participați, viitorul începe acum!

Artur Croitor, Pretendent la calitatea de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, își propune să realizeze o serie de schimbări atunci când va ocupa funcția de Şef al statului. Acestea vizează, între altele, asigurarea libertăţii mass-media, reformele în economie, susţinerea activităţilor în domeniul afacerilor şi investiţiilor, asigurarea nivelului înalt de viaţă pentru medici, învăţători, poliţişti şi reprezentanţii organelor de forţă.

În cadrul unei conferințe de presă, Artur Croitor s-a referit la căile de asigurare a independenţei reale a mass-media, astfel încât să nu fie pusă în situaţia de a face propagandă în favoarea clasei politice de la guvernare. El a declarat că atunci când va deveni Președinte, unul dintre obiectivele primordiale va fi demonopolizarea presei. „Jurnaliștii sunt limba poporului, jurnaliștii sunt urechile poporului, jurnaliștii sunt ochii poporului”, a precizat candidatul.

Artur Croitor a afirmat că, în mod paradoxal, televiziunea publică Moldova 1, care aparține poporului, nu reprezintă interesele cetățenilor, ci ale clasei politice guvernatoare. El propune în calitate de soluţie pentru ameliorarea situaţiei partajarea timpului de emisie a televiziunii publice proporţional între guvernare, autoritățile locale şi societatea civilă de comun cu partidelor extraparlamentare.

O altă propunere a domnului Artur Croitor ține de autofinanțarea presei, inclusiv din contul publicităţii, care va necesita modificarea legislaţiei prin suportul său, atunci când va deveni Preşedinte. Iar pentru a ajunge în această postură, el a chemat presa independentă să ajute la colectarea semnăturilor prin informare corectă, în calitatea sa de puterea a patra în stat.

Problema afacerilor mici și mijlocii este un alt subiect aflat în vizorul dlui Artur Croitor, pe motiv că acestea constituie baza economiei autohtone. „Întreprinzătorii nu sunt motivați să facă business în Republica Moldova, deoarece plătesc impozite mari și nu primesc subsidii din partea statului. O altă problemă este importul masiv de produse pe care le putem obține și pe teritoriul Republicii Moldova”. În context, Artur Croitor propune elaborarea unui plan economic, preluat din modelul fostei URSS, crearea unei bănci a statului, precum şi instruirea masivă a tuturor celor interesaţi de afaceri.  

De asemenea, domnul Croitor a spus că pilonii de bază ai unei societăți înfloritoare sunt medicii, polițiștii și profesorii, capacităţile lor trebuie valorificate la maximum, inclusiv prin salarii mai mari, „astfel încât să nu ia mită și corupția în aceste sectoare să dispară odată și pentru totdeauna”.

Pentru a contribui la colectarea semnăturilor în susţinerea candidatului Artur Croitor, cetățenii sunt rugați să acceseze pagina de facebook introducând în bara de căutare Croitor Artur și pe site-ul acestuia www.croitor.md.
----------------------------------

Artur Croitor este născut în anul 1968, la Chişinău, este fiul lui Constantin Croitor, regizor la studioului „Telefilm Chișinău ” și al Mariei Croitor, redactor al departamentului de programe muzicale al „Teleradio-Moldova”.

A absolvit
școala în 1985 cu medalie de aur, și-a făcut studiile la Institutul de Relații Internaționale din Moscova, a activat în diferite companii private din țară și de peste hotare . Actualmente este președintele asociației de dezvoltare a business-ului mic și mijlociu „Lumea Liberă”. Vorbește patru limbi : rusă, greacă, engleză și limba moldovenească - limba pe care o consideră și limba de stat.
-----------------------------------


Serviciul de presă
al Pretendentului la calitatea de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Artur Croitor


13.09.2016

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.